vrijdag 30 oktober 2015

Verandering mechanisme


Op het vorige consult kregen we de opmerking dat de wieltjes niet zichtbaar mogen zijn, het kind mag niet het idee krijgen dat het op een fiets zit. In het vorige blogbericht toonden we een manier om dit op te lossen, maar bij nader inzien levert dit systeem een probleem wanneer we hiermee twee wieltjes willen aandrijven met één schuiver (twee is niet mogelijk wegens het gebrek aan plaats binnenin de dino).


Wanneer het wieletje draait zal de ene kant de schuiver naar beneden willen schuiven, de andere kant wil naar boven. Hierdoor ontstaat er een tegenwerkende kracht waardoor dit mechanisme niet meer werkt zoals het hoort.

We gingen op zoek naar een nieuw mechanisme en bedachten het volgende:

In de steun zit er een wieltje verwerkt met daarin een tandwiel. In de dino zitten twee wieltjes verticaal boven elkaar. In het bovenste zit ook een tandwiel. Wanneer er met de dino wordt gereden gaat het bovenste wieltje in de zelfde zin meedraaien. Het onderste wieltje wordt niet aangedreven maar is met verticale stangen verbonden met het bovenste wieltje, Als het bovenste wieltje dus draait draait het onderste met dezelfde snelheid en zin mee. Als men ondertussen kijkt naar de onderkant van de stangen dan bekomt men hier dus een cirkelvormige beweging, Hieraan kunnen de poten worden verbonden waardoor de benen de gewenste beweging zullen maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten