woensdag 30 september 2015

Eerste schetsen

Hieronder staan de schetsen van onze eerste ideeën:

Het eerste idee was een dino waarop de benen aan de wielen bevestigd worden zodat deze een cirkelvormige beweging vormen, er kan niet gestuurd worden met deze dino, maar de staart en de mond kunnen wel bewegen.


Bij de eerste feedback kregen we de opmerking dat ons idee te veel lijkt op een echte fiets met daarop een dino gebouwd. Het is eerder de bedoeling dat er ook echt iets gebeurd met deze dino ipv dat hij gewoon de bewegingen van de fiets volgt. Omdat we dus moeten proberen om van de grote wielen en de kinderfiets af te stappen leek ons het grootste probleem het evenwicht van de dino te zijn. Na veel denkwerk bekeken we beelden van 'walking with dinosaurs'. Dit is een show waarbij er gebruik wordt gemaakt van reusachtige modellen van dino's. Omdat bij deze shows het realisme zo hoog mogelijk moet zijn maken zijn natuurlijk geen gebruik van grote wielen. De dino loopt hier dan ook op zijn twee poten, maar wordt in evenwicht gehouden door een balk die over de grond rolt waarop de dino met een verticale steun wordt bevestigd. 


Om een realistische beweging van de poten te bekomen, mag deze niet gewoon een puur cirkelvormige beweging maken, maar moet ze naar omhoog gaan ellipsvormig en dan vlak op de grond rusten. Dit zou bijvoorbeeld mogelijk zijn met een soort van railsysteem.


Hier is er een mechanisme met touwen om de mond en de staart te laten bewegen. De staart zou kunnen bestaan uit verschillende compartimenten voor een soepele beweging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten